fbpx Younify | E-commerce | Nieuwe e-commerce updates van Facebook

Nieuwe e-commerce updates van Facebook

De medewerkers van Facebook hebben de afgelopen tijd niet stil gezeten. Naast de compleet nieuwe functie Facebook Gifts, waar we onlangs een blog artikel over schreven, is de site wederom uitgebreid. Facebook heeft een aantal updates doorgevoerd voor zowel de bedrijvenpagina’s als de profielenpagina’s. In dit blog artikel kijken we wat deze updates inhouden.

Berichten promoten voor je eigen profiel

In de Verenigde Staten is het nu mogelijk om als gebruiker te betalen om berichten te promoten. Deze functie is eerder dit jaar in een aantal andere landen getest, waaronder in Nieuw Zeeland. Nu wordt de functie dan echt geïmplementeerd in de Verenigde Staten. Met de zogeheten ‘Promoted Posts’ kun je tegen betaling je eigen berichten promoten onder je vrienden. Dit kost je 8 dollar. Door dit te doen ben je er zeker van dat al je vrienden het bericht te zien krijgen.

Voor wie is Promoted Posts bedoeld?

Deze nieuwe tool is bedoeld voor mensen die iets belangrijks hebben te melden en dit absoluut met hun vrienden willen delen. Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn wanneer je bijvoorbeeld een groot feest geeft en er zeker van wilt zijn dat al je vrienden erover te horen krijgen. Onder je berichten of foto’s komt naast de like, comment en share knop in Amerika nu ook de promote knop te staan. Nadat de betaling bij Facebook binnen is, kun je ook zien hoe het bericht of de foto presteert. Wanneer en of deze functie in Nederland beschikbaar komt, is nog niet bekend.

Paginabeheer update: aanbiedingen plaatsen

Een andere update die Facebook de afgelopen week heeft gedaan is het uitbreiden van de paginabeheer opties voor de iPhone en de iPad. Via deze apparaten is het nu mogelijk om aanbiedingen te plaatsen. De fans van deze pagina’s krijgen deze aanbiedingen dan te zien in het nieuwsoverzicht. Deze functie was al beschikbaar, maar is nu dus ook speciaal gemaakt voor iPhone en iPad gebruikers.

Nieuw: pagina’s ontdekken

Tot slot is er ook een nieuwe update omtrent de pagina’s. In het linkermenu vindt je nu onderaan de optie ‘Pagina’s ontdekken’. Als je hierop klikt komt er een overzicht van allerlei pagina’s die je wellicht leuk zal vinden. Hierbij heb je de optie om te filteren op recente pagina’s of om zelf een pagina aan te maken. De getoonde pagina’s lijken gebaseerd te zijn op je eigen interesses en pagina’s die vrienden leuk vinden.

Facebook blijft de grote Social Media site maar updaten en breidt hiermee de e-commerce enorm uit. Ook heeft de oprichter onlangs bekend gemaakt dat Facebook inmiddels meer dan 1 miljard gebruikers heeft. Hiermee is het wereldwijd het allergrootste Social Media netwerk, welke niet meer weg te denken is uit ons dagelijks leven.

X