fbpx Younify Google AdWords uitbesteden | Werken met Google AdWords Editor

Werken met Google AdWords Editor

Introductie AdWords Editor

AdWords Editor is een gratis tool van Google voor het offline beheren en wijzigen van AdWords campagnes. Deze tool is eenvoudig te gebruiken als hulpmiddel.

Vooral bij het beheren van meerdere accounts of veel campagnes kan AdWords Editor veel tijd besparen. Allereerst omdat u meerdere bewerkingen in één keer kunt uitvoeren. U kunt verschillende items in één keer toevoegen of wijzigen, voorbeelden hiervan zijn meerdere zoekwoorden of advertenties toevoegen of tegelijk meerdere biedingen aanpassen.

Daarnaast kunt u gemakkelijk advertenties, advertentiegroepen of zoekwoorden door kopiëren en is het mogelijk om gegevens door te kopiëren naar een ander account. AdWords Editor beschikt over mogelijkheden als ‘speciaal kopiëren’ en ‘speciaal plakken’ om bijvoorbeeld bepaalde zoekwoorden te kopiëren en op de juiste plaats te plakken.

Door middel van AdWords Editor kunt u ook gemakkelijk fouten controleren of vrijstellingen aanvragen. Campagnes met fouten worden gemarkeerd weergegeven en door middel van waarschuwingen laat AdWords Editor weten dat zich een probleem voordoet en waar het probleem zich voordoet. Ook kunt u eenvoudig meerdere vrijstellingen tegelijk aanvragen, bijvoorbeeld voor het aanvragen van het gebruik van een handelsmerk. Dit kun je doen door de betreffende items te selecteren en vervolgens het verzoek voor vrijstelling aan te vinken.

Ook kunt u met AdWords Editor met meerdere personen aan één campagne te werken. U kunt wijzigingen en opmerkingen delen met anderen door middel van export en import opties. En offline aan de AdWords campagnes werken.

Andere voordelen van AdWords Editor zijn:

  • Alle dubbele zoekwoorden vinden en deze verwijderen of bewerken.
  • Geavanceerd zoeken
  • Opmerkingen aan wijzigingen toevoegen
  • Verwijderde tekstadvertenties herstellen

AdWords Editor Gebruiken

U kunt Editor downloaden en installeren door naar https://www.google.nl/intl/nl/adwordseditor/ te gaan. Vervolgens kun u een besturingssysteem kiezen. Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows 7 of Mac OS X 1.4 of hoger nodig is vereist. Daarnaast kunt u hier een taal voorkeur aangeven.

Vervolgens klikt u op de blauwe button ‘AdWords Editor downloaden’ om Editor daadwerkelijk te downloaden. Na de installatie kunt u AdWords Editor direct gebruiken. Als u AdWords Editor voor de eerste keer gebruikt komt u direct terecht in het scherm ‘account openen’. Hier kunt u een account toevoegen. Als je later nog een account wilt toevoegen kun je naar ‘bestand’ gaan en op ‘account openen’ klikken. Je kunt in één bestand tegelijk werken. Echter kun je wel schakelen tussen verschillende accounts.

Navigeren via AdWords Editor

Hieronder zal ik kort toelichten hoe de navigatie van AdWords Editor snel en gemakkelijk werkt. De werkbalk kun je helemaal bovenin het scherm vinden. De werkbalk bestaat uit acties op accountniveau, zoals wijzigingen controleren en recente wijzigingen ophalen. De structuurweergave links op het scherm is het hoogste niveau voor navigatie. In de structuurweergave kun je de accountnaam, campagnenamen en de advertentiegroepen in de campagnes zien. Door middel van het driehoekje voor de naam van de campagne kun je de campagne uitvouwen en weer inklappen. Je gebruikt de structuurweergave om het account, de campagne of advertentiegroepen te bekijken en te bewerken.

Als u een campagne of advertentiegroep binnen de structuurweergave heeft geselecteerd, kun je op de tabbladen de onderdelen van de campagne of advertentiegroep bekijken, zoals zoekwoorden, posities of advertenties. De details worden weergegeven in de gegevensweergave onder de tabbladen. De gegevensweergave is het scherm onder de tabbladen. Hierin worden de details van het geselecteerde tabblad weergegeven.

Wij hopen dat je door middel van dit blogitems meer te weten bent gekomen over AdWords Editor.

Als er nog vragen zijn kun je hieronder reageren.

X