Waarom is Google Plus interessant voor bedrijven?

Veel bedrijven maken op diverse social media kanalen een bedrijvenpagina aan, om de naamsbekendheid van het bedrijf te vergroten. Sinds enige tijd is het ook mogelijk om op Google Plus een bedrijvenpagina aan te maken. In dit blogartikel kijken we naar de voordelen van een Google+ pagina voor bedrijven.

De vindbaarheid in Google

De allerbelangrijkste reden waarom Google+ interessant is voor bedrijven, is omdat het van Google is! Binnen Google+ is het mogelijk om een site een +1 te geven. Dit is vergelijkbaar met de ‘like’ knop binnen Facebook. Hoe meer +1’s een site heeft, hoe interessanter je site is voor Google. Dit beïnvloed de positie van je site in de zoekresultaten van Google. In ons vorige blogitem kun je lezen hoe je Google Plus kunt inzetten om je rankings in Google te verbeteren.

Relatie kringen

Het voordeel van Google+ is dat je al je contacten in verschillende zogeheten kringen (groepen) kunt indelen. Zo kunnen de contacten ingedeeld worden in bijvoorbeeld bestaande klanten, potentiële klanten, of klanten die bepaalde aanbiedingen wel mogen zien en anderen weer niet. Op deze manier houd je informatie uniek voor personen aan wie je het wilt aanbieden.

Interactie d.m.v. Hangouts

Google+ Hangouts maakt het mogelijk dat je kunt videochatten met mensen. Dit maakt het ook mogelijk dat je Hangouts kunt gebruiken om bijvoorbeeld webinars te organiseren. Ook hierbij kun je ervoor kiezen om een hangout te organiseren voor bepaalde mensen in bepaalde kringen. Hierdoor kan interactie met de klant direct plaatsvinden!

Aparte zoekfunctie

Google test momenteel een aparte zoekfunctie. Als je +Bedrijvennaam invoert in Google, en dan bij bedrijvennaam uiteraard de naam van het bedrijf plaatst, kun je direct terecht komen op de Google Plus bedrijvenpagina! Voer bijvoorbeeld maar eens +Hema in. Dan beland je direct op de Google+ pagina. Als je op deze manier een bedrijf zoekt in Google welke geen Google+ pagina heeft, krijg je normale zoekresultaten van dit bedrijf te zien.

Veel bedrijven denken ‘alweer een Social Media site waar we iets mee moeten..’ Maar Google Plus is zeker interessant voor bedrijven! Dit komt voornamelijk door het feit dat het de zoekposities van jouw bedrijf binnen Google kan beïnvloeden. Hiermee zorgt Google+ er dus voor dat de online marketing van bedrijven wordt verbeterd.