Alpha versie Magento Community Edition 1.8 gelanceerd

Magento Community Edition 1.8 is onlangs gelanceerd en brengt een groot aantal verbeteringen met zich mee. Het gaat overigens nog wel om een alpha versie wat betekent dat deze versie het best alleen nog op een testomgeving kan worden gebruikt en niet op de live versie van een Magento webshop.

Hoogtepunten van versie 1.8

Magento Community Edition 1.8 wordt gekenmerkt door drie grote wijzigingen:

 • De berekening van BTW tarieven is verbeterd waardoor er geen afrondingsverschillen meer kunnen ontstaan.
 • Geoptimaliseerde cache adapters voor single-server-systemen.
 • De vele soorten van database vastlopers zijn weggewerkt.

Veiligheidsverbeteringen

Ook zijn er in versie 1.8 een aantal interessante veiligheidsverbeteringen doorgevoerd:

 • Het is niet meer mogelijk om de gebruikersnaam en het wachtwoord van het Magento Admin Panel in een webbrowser op te slaan.
 • In eerdere versies was Magento kwetsbaar voor een sessie fixatie aanval tijdens het registratieproces. Dit kwam omdat na het inloggen op een account het gebruikers sessie ID niet werd aangepast. Dit gaf hackers de mogelijkheid om nieuw geregistreerde accounts over te nemen.
 • De cryptografische methoden om wachtwoorden op te slaan zijn verbeterd.

Prestatieverbeteringen

 • Er zijn diverse maatregelen genomen om het bestelproces te verbeteren:
  – Onnodige cache opruimingen wanneer de RSS-functionaliteit is uitgeschakeld zijn weggehaald.
  – De snelheid van het bestelproces is verbeterd door het laadproces te beperken tot de stap van de checkout waar de bezoeker in zit.
 • Er kan een groot aantal BTW nummers worden geladen (zo’n 35.000) zonder dat de prestaties van de webshop worden beïnvloed.

Naast deze aanpassingen zijn er ook een groot aantal fouten uit de vorige versie gehaald. Een totale lijst met alle aanpassingen kun je vinden op de website van Magento. Naast een update aan de Community Edition verscheen er vorige week ook een update voor de Magento Enterprise Edition.

Wilt u een Maqento webshop laten bouwen en zoekt u hier een partner voor? Neem dan contact met ons op en bespreek de mogelijkheden.