Wat verwachten consumenten van een mobiele website?

Steeds meer mensen maken gebruik van de mogelijkheden van een smartphone. Logisch gevolg is dat er steeds meer mobiele websites worden bezocht omdat we altijd en overal snel informatie willen.

Google heeft recent onderzoek gedaan naar gebruikers van mobiele websites. Uit dit onderzoek bleek dat 72% van deze gebruikers het belangrijk vindt dat een website mobiel-vriendelijk is. Dit terwijl 96% van deze gebruikers een website hebben bezocht die niet goed werkte op het mobiele platform.

In dit blogitem bespreken we dan ook diverse vereisten die een mobiele website zou moeten hebben.

Essentiele factoren voor een goede mobiele website

Snelheid: Een pagina moet binnen 5 seconden (of minder) volledig geladen zijn.

Bediening: Grote, mobiel-vriendelijke buttons.

Overzicht: Gebruikers willen niet eindeloos scrollen.

Contactgegevens: Gebruikers willen snel naar de contactgegevens kunnen waarop het bedrijf of de organisatie bereikbaar is. Hiervoor is het belangrijk dat gebruikers een knop hebben waarmee ze direct kunnen bellen of een mail kunnen sturen.

Wat is er nog meer belangrijk voor een mobiele website ?

Naast de bovenstaande vereisten zijn er meer zaken te noemen die belangrijk zijn om er voor te zorgen dat de website op een mobiel platform gebruiksvriendelijk is.

Informatie in slechts één of twee klikken

Op een mobiel platform heb je minder overzicht dan op een apparaat met een groter scherm. Daarom is het erg belangrijk dat informatie binnen één of twee klikken beschikbaar is.

Een zoekfunctie die makkelijk te vinden is

Als het een uitgebreide website betreft, kan een zoekfunctie de bezoeker helpen direct de benodigde informatie te vinden.

De mobiele website moet in het scherm passen

Mobiele platformen zijn er in alle soorten en maten. Voor gebruikers is het belangrijk dat de mobiele website altijd helemaal in het scherm past.

Strak en efficiënt design

Doordat de beschikbare ruimte voor de mobiele website al beperkt is door het kleine formaat, hechten gebruikers waarde aan een strak en efficiënt design.

Optie om de niet-mobiele site te bezoeken

Gebruikers hebben ook aangegeven het op prijs te stellen dat er een optie is om de ‘normale’ website te bezoeken.

Om een website voor een mobiel platform te verbeteren heeft Google een website gelanceerd die hierbij kan helpen. De tool is erg handig om bepaalde zwakheden uit je website te halen. Erg handig en een goede mobiele website wordt dan ook een steeds belangrijker onderdeel binnen de online marketing.