Bij een webshop denken de meeste ondernemers aan een B2C webwinkel, gericht op consumenten dus. Maar de afgelopen jaren heeft Younify met behulp van Magento ook zeer succesvolle B2B-webshops opgezet voor distributeurs en groothandelaren. Een Magento B2B-webshop is namelijk ideaal om het verkoopproces te automatiseren. Orders hoeven niet meer te verlopen via telefoon e-mail of fax en het aantal benodigde handelingen wordt dus flink teruggebracht.

Meerdere webshops in één Magento installatie

Een van de vele voordelen van Magento is de mogelijkheid om binnen één Magento omgeving meerdere webshops te beheren. Je kunt je klanten hun aankopen laten doen via een bestaande B2C-webshop, maar het is dus ook mogelijk om binnen dezelfde installatie een aparte B2B-webshop in te richten. Kies je ervoor om je B2B-klanten via je B2C-webshop te bedienen, dan zijn er wel een aantal zaken om rekening mee te houden. Zo zul je aparte klantgroepen, prijsregels en productgroepen moet inrichten. Ook kan het nodig zijn om aparte betaal- en verzendopties toe te voegen, bijvoorbeeld met de extensies van Amasty.

De voordelen van een Magento B2B-webshop

Het kan aantrekkelijk lijken om je B2B-klanten op deze manier van dienst te zijn, maar er zijn ook goede redenen om te kiezen voor een aparte B2B-webshop met Magento. Zo is het bijvoorbeeld erg lastig om zowel je particuliere als je zakelijke klanten op één pagina aan te spreken. Beide doelgroepen vragen nu eenmaal om een andere benadering. Zakelijke klanten hebben doorgaans andere wensen dan consumenten en zijn gevoelig voor andere USP’s. Wanneer je beide groepen op dezelfde pagina probeert aan te spreken loop je het risico dat je uiteindelijk geen van beide partijen écht weet te bereiken. Younify heeft een ruime ervaring met uiteenlopende doelgroepen en richt je webshop optimaal in voor jouw specifieke klanten. homepage-slide-15

Koppeling tussen Magento en ERP

Als je met zakelijke klanten te maken hebt is de kans groot dat je ook al werkt met een ERP: een zogenaamd Enterprise Resource Planning systeem voor je financiële en logistieke processen. Om de zaken zo soepel mogelijk te laten verlopen wil je je ERP koppelen aan je Magento webshop. Younify regelt dit feilloos voor je, zodat verschillende zaken efficiënt gekoppeld worden. Denk daarbij aan: o Productcatalogus en voorraad o Klanten en prijsafspraken o Bestellingen en facturen o Openstaande facturen Benieuwd of een B2B-webshop voor jou de beste oplossing is? Neem gerust contact op, we denken graag eens met je mee!