fbpx Hyvä vs PWA: beste e-commerce oplossing voor jouw zaak - Younify

Hyvä vs PWA: Wat is de beste keuze voor jou? (dat is waarschijnlijk Hyvä)

Webapplicaties zijn erg populair tegenwoordig. Een soepele gebruikerservaring, betere prestaties en een snellere time-to-market zijn slechts enkele van de voordelen. Er is nu echter, een waarschijnlijk beter alternatief op de markt. Volgens de makers is Hyvä een alternatief voor het Magento 2 thema. 

 • In dit artikel zetten we Hyvä en PWA naast elkaar en vergelijken we hun voordelen, verschillen en belangrijkste functies. We zullen de volgende punten doornemen:Wat is PWA en wat is Hyvä?
 • Wat zijn de belangrijkste voordelen van Hyvä?
 • Wat zijn de belangrijkste voordelen van PWA?
 • Vergeleken naast elkaar
 • Wat is DE juiste keuze voor UW bedrijf?

Wat is PWA en wat is Hyvä? 

PWA staat voor Progressive Web Application en ziet eruit als een normale website in browsers, maar transformeert in een applicatie op mobiele apparaten. De lijst met functies is uitstekend. 

Deze omvatten snel en offline werken op alle besturingssystemen en platforms wanneer het als een app is geïnstalleerd. Hoewel het een relatief nieuwe technologie is, gebruiken veel bedrijven al PWA voor hun bedrijf. AliExpress, Jumia, Alibaba, Flip, Cart, Walmart en vele anderen ervaren de voordelen al. 

Aan de andere kant hebben we Hyvä, een Magento 2-thema. De makers omschrijven het als een minder ingewikkeld en tijdbesparend alternatief voor traditionele Magento 2-thema’s. Het belangrijkste doel van Hyvä is om Magento’s frontend-problemen op te lossen die leiden tot slechte prestaties en ook om de ontwikkelingskosten en time-to-market te verminderen. Best goed, niet waar?

Belangrijkste voordelen van Hyvä

 • Minder complexiteit. Hyvä is rijk aan functies en krachtig, maar toch eenvoudig.
 • Verbeterde prestaties. Prestaties zijn het belangrijkste punt waarom Hyvä zo wordt geprezen, en het is de belangrijkste focus van het thema – snel zijn. 
 • Betere ontwikkelaarservaring. Hyvä biedt een ontwikkelaarsvriendelijke omgeving en heeft een lage leercurve voor ontwikkelaars. Dit zorgt voor een snellere time-to-market. 
 • Verhoogde ontwikkelingssnelheid. Omdat Hyvä eenvoudig te gebruiken is, zijn de implementatie en aanpassing van Hyvä-thema’s relatief snel. 
 • Verminderde afhankelijkheden. Hyvä streeft ernaar de afhankelijkheden van bibliotheken van derden te verminderen.

 

Belangrijkste voordelen van PWA 

 • App-achtige ervaring. In termen van bruikbaarheid, interactie en navigatie bieden PWA’s dezelfde gebruikerservaring als native apps. 
 • Betrouwbaar en snel laden van webpagina’s. Standaard zijn PWA’s krachtiger dan native apps vanwege hun lean-structuur. 
 • Apparaatonafhankelijkheid. PWA’s werken op elk apparaat en elk besturingssysteem. 
 • Eén codebasis. Het is niet nodig om een reguliere native mobiele app te ontwikkelen en te onderhouden voor twee verschillende platforms – iOS en Android. 
 • PWA’s kunnen worden ontwikkeld met Magento PWA Studio, waardoor ze meer native zijn voor Magento dankzij een native web-app. Bovendien is jouw PWA compatibel met alle aankomende Magento 2-versies.

 

Vergeleken naast elkaar

Vergelijking qua prestatie

De snelheid van een website is cruciaal voor klanten en voor een goede ranking op Google. Volgens hen verlaat 53% van de gebruikers een website als een pagina langer dan 3 seconden nodig heeft om te laden. Een lage paginasnelheidsscore heeft een negatieve invloed op uw SEO, omdat Google erg let op prestatiestatistieken bij het kwalificeren van websites. Je kunt hier meer over lezen in een ander artikel over de laadsnelheidsproblemen en oplossingen die Hyvä biedt voor elke Magento 2-winkel.

Hyvä richt zich op hoge prestaties en beschouwt dit als het belangrijkste voordeel. De verbeterde prestaties worden bereikt door alleen te vertrouwen op 2 eenvoudige frameworks. Als gevolg hiervan laden alle pagina’s veel sneller en zorgen ze voor een soepele ervaring, zelfs op apparaten met lage internetsnelheden. 

PWA’s kunnen om verschillende redenen ook hoge prestaties behalen. De eerste reden is dat PWA’s de cache van de browser gebruiken. Daarom kun je prioriteit geven aan de elementen die moeten worden gerenderd voordat ze worden gebruikt. 

PWA’s maken ook flexibelere caching van uw bestanden op clientapparaten mogelijk via programmeerbare caching. Dit betekent dat unieke caching-verzoeken eenvoudig kunnen worden beheerd. PWA’s gebruiken ook Service Workers, wat de algehele gebruikerservaring verbetert en de paginaprestaties verhoogt door een reeks functies uit te voeren en offline toegang te bieden. 

Kortom, PWA is snel, maar Hyvä zal sneller zijn als het correct wordt ontwikkeld. En als jij dat wilt, helpen we jouw bedrijf graag, dus neem vooral contact met ons op!

Vergelijking qua functionaliteit

Qua functionaliteit is Hyvä vrij eenvoudig, maar zeker effectief. Willem Wigman, de oprichter, ontwikkelde Hyvä om een online winkel voor zijn vrouw te openen. Ze specialiseerde zich in sieradencollecties met niet al te veel producten. Dus zijn doel was om iets extreem eenvoudigs en toch gebruiksvriendelijks te creëren, en dat is hem gelukt. 

De focus op minimalisme en vermindering van complexiteit werd een van Hyvä’s kernprincipes. Maar Hyvä kan niet alleen perfect werken voor beginnende e-commercebedrijven en kleine lokale winkels, maar ook voor middelgrote bedrijven. 

PWA’s zijn in staat om zich te richten op functionaliteit zonder websiteprestaties te missen (mits correct ontwikkeld en geconfigureerd). Enkele van de andere PWA-kenmerken zijn:

 • Offline modus, zodat klanten door productcatalogi kunnen bladeren, zelfs met een slechte internetverbinding
 • Toevoegen-aan-beginscherm functionaliteit waarmee gebruikers de PWA kunnen installeren en gemakkelijk toegang hebben
 • Pushmeldingen om contact te maken met klanten 

Talrijke studies bevestigen dat consumenten apps verkiezen boven responsive websites. Vanuit dit perspectief gezien is de app-achtige functionaliteit van PWA’s beter omdat het e-commercebedrijven in staat stelt deze doelgroep te bereiken.

Vergelijking qua schaalbaarheid

De markt voor Magento PWA-compatibele extensies is flink gegroeid sinds extensieproviders zoals Amasty PWA-compatibele extensies zijn gaan uitbrengen. Hyvä werkt niet met extensies van derden. Om jouw winkel aan te passen, biedt Hyvä de Hyvä Thema-compatibiliteitsbibliotheek om de meest gebruikte extensies compatibel te maken. Als jij jouw Magento 2-winkel wilt aanpassen, aarzel dan niet om meteen contact met ons op te nemen of lees hier eerst meer over ons!

Wat is DE juiste keuze voor JOUW bedrijf? 

Met de verschillende front-end oplossingen die beschikbaar zijn voor Magento 2-winkels, hebben verkopers de mogelijkheid om te kiezen wat het beste bij hun project past. Aangezien deze opties echter sterk variëren, moet deze beslissing het resultaat zijn van een zorgvuldige afweging om de beste investering van het projectbudget te garanderen. 

Te lang heeft het Magento-ecosysteem geleden onder ontoereikende front-end oplossingen die bureaus hebben uitgeput en de budgetten van verkopers hebben verkwist aan front-end oplossingen die nooit het verwachte rendement op de investering hebben opgeleverd.

Hyvä als unieke antwoord?

We zijn zeker een beetje bevooroordeeld ten opzichte van Hyvä omdat we een Hyvä- partner en -bijdrager zijn. Voor Younify was Hyvä een reddende engel toen andere front-end oplossingen faalden. Maar vooral in de begindagen van Hyvä ervoeren we ook de nadelen, zoals toen extensies van derden niet compatibel waren. Met elke dag die voorbijgaat, groeit de Hyvä-gemeenschap en worden de potentiële nadelen – gebrek aan compatibiliteit met extensies van derden – minder. Toch kan voor bepaalde projecten een PWA front-end de betere aanpak zijn – vooral als er veel budget beschikbaar is.

X