Wat heeft de Magento Enterprise Edition te bieden?

Magento kent zowel een Community Edition als een Enterprise Edition voor een Magento webshop. Deze laatste versie brengt, in tegenstelling tot de Community Edition, de nodige kosten met zich mee. In dit blogitem bespreken we alle functies die zijn toegevoegd aan de Enterprise Edition.

De Magento Enterprise Edition kent dezelfde basis als de Magento Community Edition. Echter geeft deze eerste versie meer mogelijkheden om de basis van Magento naar wens aan te passen. Bovendien zijn er vele extra functies aan de Magento Enterprise Edition toegevoegd. We zullen een groot deel van deze functies hieronder bespreken.

De functies van Magento Enterprise Edition

Klantsegmentatie: Segmenteer klanten in groepen zodat de marketing hiervoor geoptimaliseerd kan worden. Er kan bijvoorbeeld een onderscheid in groepen worden gemaakt op basis van diverse demografische waarden of statistieken als de aankoophistorie.

Pagina’s cashen: Primaire pagina’s, zoals categorie, product en cms pagina’s kunnen worden gecashed.

Beloningssysteem: Geeft de mogelijkheid om programma’s te implementeren die trouwe klanten belonen. Er zijn vele manier om punten aan gebruikers toe te kennen en de loyaliteit kan dan ook worden vergroot.

PA-DSS Certificatie: Een PA-DSS geclassificeerd betaalsysteem die het vergemakkelijkt om de PCI compliance normen na te leven.

Privé verkoop: Beperkt je catalogus voor specifieke klanten, geef klanten de mogelijkheid om uitnodigingen te sturen en maak evenementen met een gelimiteerde tijd of een gelimiteerd aantal producten aan.

Retourzendingen automatiseren: Retourszendingen kunnen zowel door medewerkers als door de klant in het systeem worden gezet. Hierbij is er support voor simpele producten, gebundelde producten en op maat gemaakte producten. Retourzendingen kunnen bovendien op verschillende manieren worden gevolgd.

Prijsregels: Kies door prijsregels hoe en op welke manier speciale prijzen worden weergegeven.

Content Management Systeem: Bouw complexe pagina’s met content, creëer diverse versies van een pagina en ontwikkel menu’s en paginaniveaus voor CMS pagina’s.

Multi-store functionaliteit: Creëer meerdere websites die op hetzelfde systeem draaien. Er kunnen diverse toegangsrollen voor administrators worden aangemaakt, zodat zij alleen aanpassingen aan bepaalde winkels kunnen maken.

Call center functionaliteit: Geeft klanten de mogelijkheid productenaanpassingen tijdens het bestelproces te doen. Ook kunnen medewerkers van uw bedrijf via de administrator productaanpassingen doorvoeren.

Test website: Maak een test website aan om categorieën, productinformatie, promoties en dergelijke uit te testen. Content kan worden gemigreerd naar de online versie van de website.

Virtueel geld: Klanten kunnen virtueel geld verdienen en daarmee cadeaukaarten kopen waarmee ze korting op aankopen kunnen krijgen.

Accountmanagement voor klant: klanten krijgen de mogelijkheid om hun klantinformatie aan te passen zoals verzendinformatie, wenslijsten, klantrecensies en aanmeldingen voor nieuwsbrieven.

Er zijn dus veel extra functies die door middel van de Magento Enterprise Edition verkregen kunnen worden. Deze betaalde versies maakt een Magento webshop in ieder geval een stuk krachtiger en is dan ook zeker aan te raden.