Magento lanceert versie 1.13 van de Magento Enterprise editie

Magento heeft versie 1.13 van de Magento Enterprise editie gelanceerd. In dit blogartikel bespreken we welke vernieuwingen deze laatste versie met zich meebrengt.

Magento Enterprise is het meest uitgebreide pakket van Magento en richt zich onder andere op de snelheid van de webshop, het creëren van klantbinding en het verbeteren van de klantbeleving. Met versie 1.13 van deze editie richt Magento zich op het verbeteren van de performance en de schaalbaarheid van de webshop. De grootste aanpassingen bespreken we hieronder:

Optimized Indexing

In versie 1.13 is het indexatieproces geoptimaliseerd waardoor er sneller geïndexeerd kan worden zonder dat dit een negatieve impact heeft op de ervaring van de bezoekers. De verbeterde indexering maakt het bovendien makkelijker producten toe te voegen en aan te passen terwijl URL’s, promoties, navigatie-menu’s en zoekfuncties up-to-date blijven zonder dat de prestaties van de webshop vertragen.

Improved Caching

Naast het verbeterde indexactieproces wordt de snelheid van de website ook positief beïnvloed door de verbeteringen in de full page caching mogelijkheden. Hierdoor kunnen zware pagina’s nog sneller worden geladen. Beide vernieuwingen zorgen dus voor meer zekerheid voor het behouden van de snelheid van de webshop. Iets wat zowel voor Google als voor de bezoekers van de webshop een positief effect zal hebben.

Speedier Checkout Flow

Het checkoutproces is een belangrijk onderdeel van het aankoopproces. In versie 1.13 van Magento Enterprise is de snelheid van  de checkout proces verbeterd, wat een positieve werking zal hebben op het aantal bezoekers dat de bestelling daadwerkelijk afrond.

BTW berekeningen

Door verbeterde BTW berekeningen in versie 1.13 bestaan er geen afrondingsverschillen meer binnen de verschillende BTW tarieven. Bovendien ondersteunt Magento Enterprise editie 1.13 meer dan 3000 belastingtarief zones.

Kortom brengt versie 1.13 een aantal interessante vernieuwingen met zich mee. Naast de bovengenoemde updates zijn er bovendien nog ruim 350 functionele verbeteringen. Heeft u interesse in Magento Enterprise? Neem dan contact met ons op.