Maak van je telefoon je portemonnee

Eenvoudig, snel en veilig betalen met behulp van je mobiele telefoon, dat kan met Google Wallet. Een functie van Google waarbij gebruik gemaakt wordt van Near Field Communication (NFC).

NFC

Near Field Communication is een contactloze communicatiemethode die gebruik gemaakt van elektromagnetische golven. Met een bereik van ongeveer 4 tot 10 centimeter is het mogelijk om met je mobiele telefoon te betalen, te netwerken en toegang tot evenementen te controleren.

Online

Registreer bij Google Wallet, voeg je creditcards toe en winkel online bij de duizenden verkopers door gebruik te maken van je pc of mobiele telefoon. Het aanmaken van meerdere accounts op verschillende websites of telkens alle betaalinformatie opnieuw invullen zijn niet meer nodig. Het enige wat je hoeft te doen om af te rekenen zijn het aanklikken van de “buy with Google” button en het inloggen op je account.

In de winkel

Om te betalen tik je op het scherm van je Android smartphone bij een NFC terminal aan de kassa, kies dan in de Google Wallet app. met welke creditcard je wilt betalen en reken af. De telefoon stuurt vervolgens alle betaalinformatie naar de terminal en zo kan je op eenvoudige en snelle wijze afrekenen. Betalen kan dan ook met elke creditcard die je zelf hebt toegevoegd aan het Google Wallet account.

Besparen

Naast het gemakkelijk en snel betalen geeft Google Wallet je ook een overzicht met alle aanbiedingen van de vele deelnemende winkeliers. Met Google Offers zie je in een oogopslag alle deals die online en in de winkel actief zijn, hierdoor blijf je altijd op de hoogte van de laatste aanbiedingen en kun je flink besparen op je uitgaven.

Veiligheid

Google Wallet is password beveiligd, in tegenstelling tot je lederen portemonnee. Een 4-cijferig digitale pincode voorkomt ongewenste toegang. Voor extra veiligheid kan je daarnaast gebruik maken van de schermbeveiliging van het Android toestel. Online heeft Google meerdere lagen van password beveiliging ingesteld om zo ook beschermt te zijn tegen cyberaanvallen. Bij verlies of diefstal van je telefoon kan je online op afstand het account deactiveren waarbij je alle creditcards nog gewoon kunt gebruiken, maar zodra de reset succesvol is zal je telefoon niet meer bruikbaar zijn voor ongewenste aankopen. De accountnummers van je creditcards zijn altijd verborgen, ook bij betalen in de winkel zijn de nummers op de terminal niet zichtbaar. Alleen bij online aankopen zijn de laatste 4 cijfers van je creditcard nummer zichtbaar. Daarnaast worden er geen creditcard gegevens gedeeld met zowel online als offline winkeliers.

Kortom, met Google Wallet heb je een snelle, overzichtelijke en vooral veilige manier om zowel offline als online te winkelen.