fbpx Younify | Online Marketing | Zoekresultaten verbeteren met Google Plus

Hoe kun je Google Plus inzetten om je rankings in Google te verbeteren?

Uit een eerder onderzoek van The Nielsen Company is gebleken dat aanbevelingen die mensen  aan elkaar doen een belangrijke invloed heeft op het aankoopgedrag.

Met deze gegevens is Google begonnen met een Google+ profiel, waarmee content gekoppeld kan worden aan een persoon. Deze content kan worden gewaardeerd door bezoekers van Google Plus. Met namen mensen in jouw omgeving zullen jouw content beoordelen.  Heb je veel goede gewaardeerde content dan kan dit resulteren in een hogere ranking en indirect in meer aankopen en betere ROI.

Maar wat moet ik doen?

1. Bouw een Personal Brand
Social Media is erg belangrijk geworden in de digitale wereld, want content wordt gekoppeld  aan personen. Je aanwezigheid op social media platformen als Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn levert een bijdrage aan de Personal Branding. Daarbij geldt wel dat je kwalitatieve blogs moet schrijven, zodat de mensen die het lezen en waarderen. Hiermee bouw je een vertrouwd netwerk op.

2. Koppel je blogs met de Google Auteurschap
Door uw blogs te koppelen aan Google+, verschijnt uw profiel elke keer wanneer er een artikel wordt geplaatst. Je netwerk zal vanzelf groeien, omdat andere personen uw persoonlijke profiel ook bekijken. Daarnaast versterkt een kwalitatieve blogartikel ook het verkeer naar je profiel. Vergeet hierbij niet links naar je website in de blogitems op te nemen.

3. Gebruik dagelijks Google+
Het vergt wel enorm veel inspanning om dagelijks bezig te houden met Google+, maar het loont uiteindelijk wel.

4. Maak gebruik van Tools om interactie te vinden met personen die je branche sterk beïnvloeden.
Identificeer eerst de belangrijkste personen in  branche met tools als FollowerWonk, Topsy en FindPeopleOnPlus, welke zeer geschikt zijn hiervoor. Probeer niet te overdreven contact te zoeken met deze personen, maar deel zo af en toe content. Na een verloop van tijd zal de interactie vanuit beide richtingen komen. Personen met een bereik van meer dan +10.000 volgers dragen een enorme bijdrage aan de score van het account.

5. Kwalitatieve schrijvers loont
Het schrijven van een goed blogartikel is niet zo makkelijk als vele mensen denken. De kwaliteit van een blogartikel staat boven de kwantiteit. Je kunt overwegen een extern persoon in te schakelen die voor jouw blogartikelen schrijft.

6. Persoonlijk contact met personen uit uw netwerk
Probeer ook persoonlijk contact te zoeken met mensen uit je netwerk. Dit vergt misschien veel tijd, maar zo bouw je ook een goede relatie op. Een contact die je vertrouwd gaat immers niet zomaar weg.

Kortom een juiste inzet van social media als Google+ kan op verschillende manieren, indien op de juiste manier ingezet, een positieve invloed op je online marketing resultaat hebben.