Hoe koppel je Google Analytics aan AdWords?

We krijgen regelmatig de vraag hoe je Google AdWords kunt koppelen aan Google Analytics en hoe je deze weer kunt ontkoppelen. In dit blogitem laten wij zien hoe het werkt met de nieuwe Analytics.

Google AdWords koppelen

  • Ga naar adwords.google.nl en meld je aan.
  • Klik op het tabblad ‘hulpprogramma’s en analyse’ en klik ‘Google Analytics’ aan. Zie de afbeelding hieronder:

  • Je krijgt nu Google analytics te zien, klik rechts boven in de hoek op ‘Beheerder’.
  • Selecteer vervolgens het Analytics account dat je wilt koppelen aan je AdWords account.
  • Ga naar het tabblad ‘Gegevensbronnen’ en klik op de button ‘Accounts koppelen’. Je krijgt nu onderstaand scherm te zien.

  • Hier kun je er voor kiezen om de links handmatig te coderen of deze automatisch te laten coderen. Als je niet wilt dat AdWords aangepaste URLs maakt voor het bijhouden van verschillende advertenties kun je kiezen voor de optie ‘ik codeer mijn links handmatig’. Het automatisch coderen van de urls is aan te bevelen om goed te kunnen meten welke marketingactiviteiten succes hebben.
  • Vervolgens kun je het aantal profielen selecteren waaraan dit AdWords account gekoppeld dient te worden.
  • Door op ‘doorgaan’ te klikken wordt de koppeling opgeslagen!

Google Analytics ontkoppelen

  • Ga naar adwords.google.nl en meld je aan.
  • Klik op het tabblad ‘hulpprogramma’s en analyse’ en klik ‘Google Analytics’ aan.
  • Je krijgt nu Google analytics te zien, klik rechts boven in de hoek op ‘Beheerder’.
  • Selecteer vervolgens het Analytics account dat je wilt ontkoppelen.
  • Ga naar het tabblad ‘Gegevensbronnen’. Je ziet een overzicht van de AdWords accounts die gekoppeld zijn aan het gekozen Analytics account.

  • Ook zie je de mogelijkheid ‘unlink’. Door hier op te klikken ontkoppel je het AdWords account. Vervolgens krijg je van Google een bericht te zien met de vraag of je zeker weet dat je dit AdWords account wilt ontkoppelen en wat de gevolgen zijn. Door op ‘ontkoppelen’ te klikken ontkoppel je het account daadwerkelijk. Als je het account toch niet wilt ontkoppelen, kun je terug gaan door op ‘nee, niet ontkoppelen’ te klikken.