fbpx Younify | E-commerce | Facebook breidt e-commerce uit

Facebook breidt e-commerce uit

De social media site Facebook heeft een nieuwe functie aangekondigd. De functie genaamd Facebook Gifts zal het mogelijk maken om via het sociale netwerk een echt cadeau naar een vriend of vriendin te sturen. Met deze functie breidt Facebook de e-commerce flink uit. In dit blog artikel kijken we naar de mogelijkheden van deze nieuwe functie.

Het idee is niet nieuw

De Facebook Gifts is een aantal jaar geleden al een optie geworden voor de social media site. Toen is het niet verder gekomen dan een idee, maar eind september dit jaar is de functie dan echt van start gegaan. Je kunt een cadeau kopen voor iemand die jarig is, maar ook bij andere gebeurtenissen zoals een nieuwe woning of het behalen van een diploma. Of je kunt natuurlijk zomaar een cadeau geven!

Geef de jarige een cadeau

Naast je nieuwsoverzicht zie je het momenteel staan als iemand jarig is. Er staat dan bij dat je een bericht kunt plaatsen om diegene te feliciteren. Door de nieuwe functie zal er nu ook komen te staan om je vriend of vriendin direct een cadeau te geven. Enkele voorbeelden die Facebook geeft als cadeau zijn een teddybear, Starbucks giftcards en cupcakes.

Digitaal cadeaus uitpakken

De jarige krijgt een melding van het cadeau en kan deze direct op Facebook uitpakken. Hiermee weet de jarige direct op de dag zelf dat een Facebook vriend een cadeau heeft gegeven. Een paar dagen later wordt het cadeau thuisbezorgd en kan het werkelijk worden uitgepakt! Een cadeau voor iemand kopen kan overigens direct betaald worden of later.

Wat betekent dit voor bedrijven?

Met deze nieuwe functie is het voor bedrijven ook steeds interessanter om de producten op de website te plaatsen. Geïnteresseerde bedrijven kunnen namelijk met Facebook contact opnemen om de producten beschikbaar te stellen. Als bedrijf betaal je dan een bepaald bedrag aan Facebook, per verkocht cadeau. Dit bedrag krijgt Facebook voor de promotie van de producten en het verkopen ervan. Deze functie is momenteel alleen nog in de Verenigde Staten beschikbaar. Als het een groot succes is, zal Facebook Gifts ongetwijfeld worden uitgebreid naar andere landen.

Facebook heeft met deze nieuwe functie de e-commerce flink uitgebreid. We zullen alleen moeten afwachten of er veel gebruik gemaakt zal worden van deze functie in de V.S. Als dit het geval is, dan zal het ongetwijfeld worden uitgebreid en pakken we wellicht in de toekomst met onze verjaardagen allemaal digitaal onze cadeaus uit!

X