3 Manieren om je aanwezigheid op Pinterest uit te breiden

Eind vorig jaar introduceerde Pinterest zakelijke accounts naar aanleiding van de groeiende vraag bij bedrijven en merken die gebruikmaakten van het social media kanaal.

Heb je Pinterest nog niet toegevoegd aan je social marketing strategie? Doe dit dan nog vandaag. Zeker als je je bedenkt dat Pinterest steeds meer middelen beschikbaar stelt om ervoor te zorgen dat bedrijven het meeste eruit halen.

1. Bouw een community

Aangezien het een social media kanaal is, waarom bouw je geen community met je grootste ‘pinners’? Herken ze en beloon ze door middel van een prijsvragen of sneak peeks bij aanstaande productlijnen.

2. Werk samen

Werk samen. Zowel binnen je specifieke zakelijke community als de Pinterest community in het algemeen door hun afbeeldingen te delen, volgen en te repinnen.

3. Maak gespecialiseerde borden

Ga verder dan het posten van slechts afbeeldingen op het bord van je bedrijf. In plaats daarvan, denk na over thema’s en evenementen en creeër gespecialiseerde borden die specifiek zijn voor die thema’s of trends. Bijvoorbeeld een bruiloft bord die verwante items groepeert en interessant zijn voor consumenten om aan te schaffen.

Conclusie

Terwijl de online marketing wereld volop bezig is met het ontdekken van manieren om geld te verdienen met Pinterest, zullen de marketeers die nu veel tijd en energie in Pinterest steken en volop experimenteren zeer succesvol worden terwijl anderen moeite zullen hebben om bij te blijven.

Bron: searchenginewatch.com.